Politie met getrokken vuurwapens in actie bij aanhouding Tilburg

De politie heeft bij een actie in Tilburg noodgedwongen een vuurwapen getrokken.

Een mogelijke ruzie resulteerde op maandagavond 24 juli in een gevaarlijke situatie toen de politie uitrukte naar een woning aan de Europalaan. Na een melding over een mogelijke ruzie, arriveerden de agenten bij de flatwoning. Hoewel er mensen binnen leken te zijn, bleef de deur gesloten toen de politie verzocht om open te doen. Bezorgd om het welzijn van de bewoners, herhaalden de agenten hun verzoek, maar er werd nog steeds niet geopend.

Plotseling zwichtte de bewoner en opende de deur. Tot de schrik van de agenten stormde hij naar buiten met een groot mes in zijn handen en richtte zich dreigend op een van de agenten. In reactie op deze levensbedreigende situatie, voelde de betrokken agent zich genoodzaakt om zijn vuurwapen op de man te richten om zichzelf en zijn collega’s te beschermen. Gelukkig koos de bewoner ervoor om het mes neer te leggen en zich over te geven.

De verdachte werd onmiddellijk gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau, waar hij momenteel vastzit voor verdere onderzoek. De politie heeft aangifte tegen de man gedaan vanwege zijn gevaarlijke gedrag. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident en bleek iedereen in de woning ongedeerd te zijn.