Bezorger op brute wijze beroofd van elektrische fiets in Amsterdam

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op het Schovenhorstpad in Amsterdam-Zuidoost. De straatroof vond plaats op maandagavond 24 juli rond 17.50 uur.

Het slachtoffer, een 28-jarige bezorger, was op zijn elektrische huurfiets aan het fietsen over het Schovenhorstpad toen hij werd aangesproken door twee onbekende jongens. De jongens mishandelden het slachtoffer en namen vervolgens zijn fiets weg.

Op dat moment zou het slachtoffer een persoon op een groene deelscooter zien aankomen rijden. Achteraf blijkt dat deze bestuurder ook betrokken is bij de straatroof want één van de verdachte springt bij hem achterop, waarna alledrie de verdachten met zijn elektrische fiets vluchten in de richting van de Wethouder Driessenstraat.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de straatroof. Als u iets gezien of gehoord heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Beschrijving verdachten

De verdachten zijn twee jongens van ongeveer 16 jaar oud. De ene jongen is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een donkerkleurige huidskleur, zwart haar en een baard. De andere jongen is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een lichte huidskleur en blond haar.

Beschrijving van de scooter

De scooter is een groene deelscooter. Het merk en het type van de scooter zijn niet bekend.