Politie met getrokken wapens in actie bij aanhouding gewapende straatrovers

De politie heeft zondagavond twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden voor de beroving van een scooter. De jongens werden aangehouden in een metro in Rotterdam.

De beroving vond plaats rond 22.00 uur in Rotterdam. Een jongen werd beroofd van zijn scooter door twee jongens. De verdachte, die de scooter niet gestart kreeg, rende weg richting de metro.

Agenten die de melding kregen startten meteen een onderzoek en kregen signalementen door van de twee verdachten. De twee zouden gedreigd hebben met een vuurwapen.

Bij het metrostation Prinsenlaan zagen agenten twee jongens in de metro die voldeden aan het signalement. Er werd een benaderingstechniek gevaarlijke verdachte (BTGV) in gang gezet en de 17-jarige jongen werd aangehouden. Hij had een mes bij zich.

De tweede verdachte zat een stukje verder. Ook hij werd met getrokken vuurwapen benaderd, maar bleek niets bij zich te hebben. Vervolgens werd er nog een groepje van vier mannen gefouilleerd en bij een van de mannen werd een vuurwapen gevonden.

De twee jongens, van 17 jaar uit Bergschenhoek en van 18 jaar uit Rotterdam, zijn aangehouden. Ze worden verdacht van beroving met geweld en bedreiging met een vuurwapen.