Politie onderzoekt aanranding vrouw midden in centrum Amsterdam

De politie onderzoekt de aanranding van een vrouw midden in het centrum van Amsterdam.

Op de Marnixstraat in het centrum van Amsterdam heeft in de nacht van woensdag op donderdag een afschuwelijk incident plaatsgevonden. Een nog onbekende man benaderde een vrouw op een vervelende manier en randde haar vervolgens aan. De politie is dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben en/of in het bezit zijn van relevante camerabeelden.

Het slachtoffer, dat woensdagochtend rond 00.05 uur uit de tram stapte op de halte Rozengracht, liep in de richting van de Marnixstraat. Op de kruising van de Rozengracht en de Marnixstraat merkte ze dat er een onbekende man vlak achter haar liep. Deze man maakte seksueel getinte opmerkingen naar het slachtoffer en volgde haar over de Marnixstraat naar de Bullebaksluis. Hier werd ze aangerand door de man.

Het slachtoffer wist uiteindelijk te ontsnappen en vluchtte weg over de Bloemgracht. Op haar vlucht struikelde ze en viel ze, maar wist ze zichzelf in veiligheid te brengen. Gelukkig raakte ze lichamelijk gezien niet gewond door de aanranding, wel liep ze licht letsel op door het struikelen en vallen.

De politie is op zoek naar een man van ongeveer twintig jaar oud, met een normaal postuur en kort zwart haar. De man heeft een verzorgde zwarte baard en sprak Nederlands met een buitenlands accent. Team Zeden van de politie Amsterdam doet onderzoek naar de aanranding en komt graag in contact met mensen die iets van het incident gezien hebben. In het bijzonder zijn ze op zoek naar een vrouw die het slachtoffer op de Bloemgracht ter hoogte van de Lijnbaansgracht benaderd heeft nadat het slachtoffer struikelde.

Deze gebeurtenis is uiterst verontrustend en het is belangrijk dat de verdachte snel gepakt wordt. We roepen daarom iedereen op om contact op te nemen met de politie als ze meer informatie hebben over dit incident. Samen kunnen we zorgen voor een veiligere stad voor iedereen.