Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Politie onderzoekt explosie bij pizzeria Den Haag en zoekt getuigen

De politie onderzoekt een explosie bij een pizzeria in Den Haag.

In de vroege ochtend van dinsdag 11 juli werd een pizzeria aan de Weimarstraat opgeschrikt door een krachtige explosie. De ontploffing resulteerde in het vernielen van een ruit en veroorzaakte schade aan omliggende panden. De lokale autoriteiten zijn een grondig onderzoek gestart om de oorzaak van de explosie te achterhalen en roepen getuigen op om zich te melden.

Rond 05:00 uur in de ochtend werden buurtbewoners opgeschrikt door een luide knal die gepaard ging met een grote drukgolf. De pizzeria werd direct geconfronteerd met een vernielde ruit, terwijl omliggende panden eveneens schade opliepen door de kracht van de explosie. De ontstane brand werd snel onder controle gebracht door de brandweer, die ter plaatse was om verdere schade te voorkomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die mogelijk belangrijke informatie kunnen verstrekken over de gebeurtenis. Zij moedigen iedereen aan die iets verdachts heeft gezien of gehoord in de omgeving van de Weimarstraat rond het tijdstip van de explosie om contact op te nemen. Deze getuigenissen kunnen van onschatbare waarde zijn bij het achterhalen van de exacte toedracht van het incident.

De autoriteiten hebben nog geen specifieke informatie vrijgegeven over de mogelijke oorzaak van de explosie. Het onderzoeksteam zal gebruikmaken van forensische technieken en expertise om de bron van de ontploffing te identificeren en om eventuele verdachte omstandigheden te analyseren. Het is van essentieel belang om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen en eventuele betrokkenen verantwoordelijk te stellen voor hun daden.

De buurtbewoners van de Weimarstraat zijn begrijpelijkerwijs geschrokken door het incident. De lokale autoriteiten zullen nauw samenwerken met hen en andere betrokkenen om de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap te waarborgen. Mochten er ontwikkelingen zijn in het onderzoek of belangrijke updates, dan zal de politie deze met spoed naar buiten brengen om de betrokkenen op de hoogte te houden.

Iedereen die informatie heeft met betrekking tot deze explosie wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie of via Meld Misdaad Anoniem voor degenen die liever anoniem blijven.