© Pexels / Pixabay

Man gearresteerd voor valse bommelding bij bioscoop Maastricht

Een man is gisteren gearresteerd nadat hij een valse bommelding had gedaan bij een bioscoop aan de Sphinxcour in Maastricht.

Om 17:40 uur gisteren ontving de politie een melding van een onbekende persoon die beweerde dat er een bom was geplaatst bij de bioscoop. Aangezien dergelijke meldingen altijd uiterst serieus worden genomen, werd er direct grootschalig ingegrepen. Toegangswegen naar het gebied werden tijdelijk afgesloten en gespecialiseerde eenheden werden ingezet. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) werd opgeroepen om onderzoek te doen.

Na grondig onderzoek, waarbij het pand doorzocht werd, werd er echter geen explosief aangetroffen. Vandaag heeft de recherche een 35-jarige man uit Sittard gearresteerd op verdenking van het doen van een valse melding. De verdachte is momenteel in hechtenis genomen en zal worden ondervraagd.

Het doen van valse bommeldingen is een ernstig vergrijp en de autoriteiten nemen dergelijke acties zeer serieus. Dergelijke meldingen veroorzaken niet alleen grote verstoringen in het dagelijks leven van mensen, maar leggen ook een enorme druk op de hulpdiensten die snel moeten reageren om de veiligheid van de bevolking te waarborgen.