De politie zet regelmatig lok-fietsen, lok-auto’s en zelfs lok-homo’s in maar nu hebben ze weer een nieuwe lok methode. Een dief is namelijk gepakt door middel van een ‘lok-bh’.

Een jonge vrouw uit Hengelo deed drie maanden geleden aangifte van diefstal van lingerie. Ze had haar ondergoed ‘s avonds op haar balkon gehangen en de volgende ochtend was het weg. De wijkagent dacht eerst aan een mogelijke grap van jongeren of iets dergelijks maar toen er een paar dagen na de diefstal een bos bloemen aan haar deur hing, schrok de vrouw enorm en werd angstig.

Er werden bewakingscamera’s rondom haar woning gehangen en een maand geleden was het weer raak en verdween er opnieuw lingerie. Daarop kwam de wijkagent met het idee om een bh met een gps-zender erin op te hangen. Na enkele dagen aan de waslijn was het raak en kwam de zender in beweging. Agenten kwamen in actie en hielden rond 2.30 uur een man aan die lingerie in zijn fietstassen had.

Bij doorzoeking van zijn woning werd een tas vol lingerie aangetroffen waarvan niet alles van hetzelfde slachtoffer was. De politie roept nu vrouwen die lingerie kwijt zijn geraakt in de omgeving van Hengelo zich te melden.