Politie pakt voor 90.000 euro aan flessen lachgas bij actie na binnengekomen melding

Bij een actie heeft de politie voor ruim 90.000 euro aan flessen lachgas aangetroffen en in beslag genomen.

Op 26 juli trof de politie in een pand aan de Meesterstraat in Nootdorp ruim 1200 lachgasflessen aan. Naar aanleiding van een melding betraden agenten het pand en ontdekten direct een grote hoeveelheid lachgasflessen, waarvan sommige nog verzegeld waren. In totaal ging het om 1277 flessen met een straatwaarde van ongeveer 90.000 euro.

De politie heeft de lachgasflessen in beslag genomen en het pand is afgesloten. Een 36-jarige man uit Nootdorp is als verdachte aangehouden op grond van de opiumwet en zit momenteel vast voor verhoor.

Per 1 juli zijn de politie en het Openbaar Ministerie begonnen met het opsporen en vervolgen van de handel, transport, productie en bezit van lachgas. Sinds 1 januari 2023 neemt de politie al aangetroffen lachgas in beslag.

Lachgasgebruik in het verkeer heeft steeds vaker geleid tot gevaarlijke situaties, met doden en gewonden bij verkeersongevallen waarbij lachgas betrokken was. Daarom is de handhaving van lachgas strenger geworden om de veiligheid te waarborgen.