© Crime-Nieuws.nl

Politie Rotterdam zoekt getuigen na schoten op vluchtende Volkswagen Golf

De politie in Rotterdam is op zoek naar getuigen na een incident waarbij een agent schoten heeft gelost op een vluchtende auto.

Het voorval vond plaats op zaterdagavond op de Strevelsweg. De zwarte Volkswagen Golf, met daarin drie inzittenden, werd even later leeg aangetroffen op de kruising van de Tiengemetensingel en de Melissantstraat.

Rond 23:30 uur gaven agenten een stopteken aan de bestuurder van de Volkswagen Golf vanwege opvallend rijgedrag. Tijdens de daaropvolgende controle merkten de agenten dat de inzittenden zich nerveus gedroegen. Op het moment dat de bestuurder naar iets leek te grijpen bij zijn broeksband, besloot hij plotseling met hoge snelheid weg te rijden.

Een agent voelde zich genoodzaakt een aantal schoten te lossen op de vluchtende auto. Kort daarna verdween de Volkswagen Golf uit het zicht en werd later leeg aangetroffen op de eerder genoemde kruising. De politie heeft de auto in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Op dit moment is nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt bij het incident. De politie roept getuigen op om zich te melden als zij de zwarte Volkswagen Golf hebben zien rijden vanaf de Strevelsweg of meer informatie hebben over de drie mannen die zich in de auto bevonden. Het is mogelijk om contact op te nemen met de politie via de onderstaande contactmogelijkheden. Anoniem melden is ook een optie.

De politie neemt de zaak zeer serieus en hoopt met behulp van getuigen de nodige informatie te verkrijgen om het incident verder te kunnen onderzoeken.