© US Army via Wikimedia Commons

Boze vader schiet 15-jarig meisje neer na vechtpartij met dochter: “ontsnap hier maar aan”

Een Amerikaanse vader is aangehouden voor het neerschieten van een 15-jarig meisje na een vechtpartij met zijn dochter.

Een schokkend incident heeft zich voorgedaan in Baltimore, waarbij een man achter de tralies belandde nadat hij vermoedelijk een gewapende confrontatie had met een 15-jarig meisje dat in een gevecht was beland met zijn eigen dochter, zo melden de autoriteiten.

Volgens officiële documentr, verkregen door lokale media, was er onlangs een ruzie ontstaan tussen een 15-jarig meisje en de dochter van de verdachte, een 37-jarige man genaamd Alan Blue.

De documenten onthullen dat een familielid van het 15-jarige meisje een verontrustende sms ontving waarin werd gevraagd om buiten te komen vechten.

Naar verluidt stapte Blue uit zijn voertuig toen het tienermeisje en haar moeder de voordeur openden. Hij richtte zich tot hen met de woorden: “Hé, willen jullie vechten met mijn dochter? Probeer hier maar aan te ontsnappen.” De politie verklaarde dat Blue vervolgens een pistool trok en op de moeder en dochter schoot.

Het meisje werd met een schotwond aan haar arm naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, maar haar verwondingen werden gelukkig niet als levensbedreigend beschouwd, zo bevestigde de politie van Baltimore. Twee dagen na het incident wisten rechercheurs Blue te arresteren en hem te beschuldigen van poging tot moord.

Dit tragische voorval werpt opnieuw een schril licht op het belang van conflictoplossing zonder geweld en benadrukt de noodzaak van het vermijden van impulsieve en gevaarlijke acties. De autoriteiten zullen nu de verdere juridische stappen ondernemen om rechtvaardigheid te waarborgen voor alle betrokkenen bij dit verontrustende incident.