Politie schiet bij arrestaties na schietpartij in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft na een schietpartij op de Nassauhaven schoten gelost en aanhoudingen verricht.

Agenten hoorden rond 02.30 uur opeens knallen tijdens hun surveillance. Kort daarna zagen ze twee personen rennen die tijdens hun vlucht een vuurwapen weg gooiden. Het duo ging elk een andere kant op.

Omdat beide mannen de aanwijzingen van de politie negeerden en vuurwapengevaarlijk waren, losten agenten een waarschuwingsschot. De twee verdachten, beide 22 jaar en uit Rotterdam, staakten hun vlucht na het waarschuwingsschot en werden gearresteerd.

Het slachtoffer van de schietpartij meldde zich korte tijd later bij de politie. Hij bleek enkele schotwonden in zijn voet te hebben en is overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak.

Enkele minuten na de schietpartij op de Nassauhaven kreeg de politie de melding van een ruzie op de Grondherenstraat. Daar had een getuige ook een vuurwapen gezien. Toen agenten hem wilde controleren negeerde hij de instructies en liep door. Op het moment dat de verdachte naar zijn binnenzak greep, werd een schot gelost en kon hij worden aangehouden. Er is geen vuurwapen aangetroffen.