© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Vader en zoon neergeschoten op woonwagenkamp Alphen aan den Rijn

Bij een schietpartij op een woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad in Alphen aan den Rijn zijn twee gewonden gevallen. Het zou gaan om een vader en zoon. Er is tijdens het onderzoek ook een kleine wietkwekerij ontdekt.

Rond 19.00 uur op zaterdag kwamen er meerdere meldingen binnen bij de politie dat er schoten zouden zijn gehoord bij het woonwagenkamp. De politie ging daarop met spoed ter plaatse en stelde een onderzoek in.

Twee mannen van 22 en 41 jaar bleken gewond te zijn. De vader en zoon zijn vervolgens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld en een verdachte op het oog. Zijn auto is in een sloot bij het kamp achtergebleven maar de man is op de vlucht geslagen. Zijn identiteit is bekend.

De politie startte een grote klopjacht en is op zoek gegaan naar de man. Er is onder meer gezocht met een helikopter en er is een inval gedaan in een woning aan het Compierepad. De verdachte is niet aangetroffen en nog steeds op vrije voeten. Hij staat inmiddels gesignaleerd.