Politie schiet bij aanhouding na melding van bedreiging met vuurwapen

De politie heeft bij een aanhouding in Raamsdonksveer geschoten. Er is een onderzoek gaande naar het incident.

Op maandagavond 17 juli heeft de politie een waarschuwingsschot gelost tijdens een aanhouding op de Julianalaan. De verdachte, een 46-jarige man uit Raamsdonksveer, werd ervan verdacht kort daarvoor iemand te hebben bedreigd en mogelijk in het bezit te zijn van een vuurwapen.

Agenten zagen de verdachte rond 23.15 uur rijden in zijn auto op de Julianalaan. Omdat er vermoedens waren dat hij een vuurwapen bij zich droeg, besloten de agenten de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV-methode) toe te passen. Deze methode wordt gebruikt om gevaarlijke verdachten, die mogelijk gewapend zijn, op een veilige manier aan te houden. De verdachte wordt met duidelijke bevelen uit de auto geleid en zo aangehouden. Omdat de verdachte niet reageerde op de bevelen, heeft de politie een waarschuwingsschot gelost voordat hij kon worden aangehouden.

Bij de aanhouding van de verdachte is er geen vuurwapen aangetroffen. Ondanks het ontbreken van een wapen, is de man aangehouden en vastgezet voor verder onderzoek. De politie zal nader onderzoek verrichten om de exacte omstandigheden van het incident te achterhalen.

Het gebruik van een waarschuwingsschot is een ingrijpende gebeurtenis die door de politie wordt toegepast om de veiligheid van zowel de betrokken agenten als het publiek te waarborgen. In dit geval is er geen letsel gemeld als gevolg van het incident. De politie zal nu het onderzoek voortzetten om de volledige toedracht van de bedreiging en de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen te achterhalen.