Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Auto’s van topcriminelen Willem Holleeder en Dino S. verkocht voor bijna 30K

Twee auto’s van de criminelen Willem Holleeder en Dino S. zijn voor bijna 30.000 euro online geveild. Het geld gaat naar de stichting Jongeren die het kunnen.

De autohandelaar Darcy Hoogenhout kocht de auto’s in Letland, waar ze waren opgeslagen in een loods. Na wat speurwerk ontdekte hij dat het om de voormalige auto’s van Holleeder en S. ging. De twee bekende criminelen zitten een levenslange celstraf uit.

De Volkswagen Passat W8 Protection “Security” uit 2003 – die ooit van Willem Holleeder was – bracht 18.000 euro op. De voormalige auto van Dino S., een BMW 540i Protection uit 1999, leverde 11.000 euro op.

Ook de veilingkosten die de koper betaalt, gaan volgens Hoogenhout naar het goede doel: de stichting Jongeren die het kunnen. Die stichting wil activiteiten organiseren voor kwetsbare jongeren uit Amsterdam-Zuidoost en hun op die manier een kans bieden “op een zinvol bestaan in de maatschappij”, staat op de website.

Hoogenhout vindt het mooi dat de opbrengst van deze ‘criminele’ auto’s nu juist gebruikt wordt voor een goed doel. Hij wil zo snel mogelijk met een grote cheque langs bij de stichting om het geld te overhandigen.

Het is niet bekend door wie de auto’s gekocht zijn.