Politie schiet bij aanhouding negen verdachten na mishandeling en schietpartij

De politie heeft negen personen aangehouden in verband met een mishandeling en schietpartij in Nijverdal.

Op zondagavond kwam rond 21.00 uur een melding binnen dat er op de Rudolf Dieselstraat geschoten zou zijn. Ter plaatse trof de politie een 20-jarige man uit Wierden aan met verwondingen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

De politie is direct een groot onderzoek gestart. Op de locatie van het incident zijn twee auto’s gezien door getuigen. Eén van deze auto’s werd even later gesignaleerd in Almelo. Het voertuig is gestopt en de drie inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 20-jarige, 21-jarige en 43-jarige man uit Almelo. De auto is in beslag genomen. Bij de aanhouding is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

In verband met het onderzoek zijn diverse woningen doorzocht. Daarbij werden later op de avond een 17-jarige, een 22-jarige en een 50-jarige man uit Almelo aangehouden. In een woning werden wapens en munitie aangetroffen en in beslag genomen. Bij het politiebureau meldden zich nog twee verdachten die ook zijn aangehouden. Het gaat om een 20-jarige en een 21-jarige man uit Almelo. Later in de nacht, werd een negende verdachte aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Almelo.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Onderzoek moet uitwijzen op welke wijze de negen aangehouden verdachten betrokken zijn bij het incident en wat er zich exact heeft afgespeeld op de Rudolf Dieselstraat in Nijverdal. Het onderzoek is in volle gang.