Politie schiet bij aanhouding vluchtende verdachten in maïsveld

In Maastricht heeft de politie geschoten bij de aanhouding van twee mannen. De verdachten werden opgepakt na een melding van een mogelijke schietpartij.

Bij de politie kwam zaterdagochtend rond 9.30 uur melding binnen van een man die met een vuurwapen was gezien op de Zoetmansstraat. Volgens de melder zou diegene hierbij ook mogelijk hebben geschoten. De politie onderzocht de zaak en ging met meerdere eenheden op zoek naar de verdachte.

Rond 12.15 uur kreeg de politie bericht dat de gezochte persoon in een auto, met nog een tweede inzittende, vanuit de Maastrichtse wijk Malberg richting Belgie zou rijden. Daarop werd een achtervolging ingezet. Voor de Belgische grens is het tweetal een maisveld ingereden en op de van Akenweg konden ze aangehouden worden.

Of er daadwerkelijk geschoten is op zoals werd gemeld bij de politie en wat de aanleiding hiertoe zou zijn geweest, is nog niet duidelijk. Het tweetal, twee mannen van 33 en 37 jaar uit Maastricht, is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.