Politie schiet bij aanhoudingen op afrit snelweg na melding mishandeling en gewapende bedreiging

De politie heeft na een mishandeling en bedreiging met een vuurwapen in Rotterdam, geschoten bij aanhoudingen op de afrit van de A4.

Bij de meldkamer kwam zondagochtend rond 11.30 uur melding binnen van een ruzie in een woning aan de Allard Piersonstraat in West. Er bleek een vrouw te zijn mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Agenten gingen er snel op af, maar de dader was er inmiddels al vandoor.

Na onderzoek bleek dat de verdachte met een andere man gevlucht was in een auto. Daarop volgde een achtervolging over de A13, die eindigde op de afrit van de A4 ter hoogte van Den Hoorn. De informatie dat er een vuurwapen aanwezig kon zijn, maakte dat agenten met getrokken wapens de mannen uit de auto hebben gepraat. Er werd niet direct meegewerkt waarop er een waarschuwingsschot werd gelost.

Na het schieten konden de verdachten zonder problemen worden aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Rotterdam, van 22 en 30 jaar. Ze zitten vast. Ook het vuurwapen waarmee gedreigd zou zijn is aangetroffen en in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.