© US Army via Wikimedia Commons

Twee politieagenten in hinderlaag onder vuur genomen door schutters en doodgeschoten

In Australië zijn politieagenten in een hinderlaag doodgeschoten.

De schietpartij vond plaats op een afgelegen terrein in Wieambilla in Queensland. Agenten waren afgekomen op een melding van een vermist persoon. Toen de politie arriveerde openden twee mannen vrijwel direct het vuur. Hierbij werden twee agenten doodgeschoten en raakte een burger gewond, het bleek te gaan om een buurman die later is bezweken aan zijn verwondingen. Een derde en vierde agent wisten de aanslag te overleven en schakelden hulp in.

Enkele uren na de schietpartij kwam de politie wederom in actie en hebben agenten twee mannen en een vrouw doodgeschoten. Over een mogelijke toedracht en aanleiding voor het geweld is nog weinig bekend. De Australische politie heeft een groot onderzoek gestart naar de moorden.

‘Dit is het grootste verlies voor de politie van Queensland bij één incident in de recente periode. Het is vreselijk nieuws’, zegt commissaris Katarina Carroll in een verklaring. ‘Het herinnert ons aan de ongelooflijke gevaren waarmee onze agenten worden geconfronteerd tijdens het beschermen van onze gemeenschap.’