Politie schiet en zet politiehond in om vluchtende verdachte onder controle te krijgen

De politie heeft bij een aanhouding in Aalsmeer geschoten en een politiehond ingezet om een verdachte onder controle te krijgen en aan te houden.

Agenten kregen maandag informatie binnen over een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die zijn zoon bij de moeder zou hebben weggenomen. Hierbij zou volgens de melding ook een wapen zijn gebruikt. De politie stelde vervolgens een onderzoek in en is op zoek gegaan naar de verdachte. Rond 22.00 uur zagen agenten de verdachte met zijn zoontje in een voertuig rijden aan de Aalsmeerderweg. Bij het zien van politie reed het voertuig met hoge snelheid weg in de richting van de Ophelialaan. Tot twee keer toe reed de verdachte door een rood licht, waarna hij crashte bij een hek in het zand. Via het fietspad rende hij vervolgens weg in de richting van Baanvak. Zijn zoontje (7) bleef ongedeerd achter in de auto. Toegesnelde agenten ontfermden zich direct over de jongen.

Kort daarna zagen agenten de man wegrennen vanuit de richting van de Sportlaan richting de Burgemeester Kasteleinweg. Hij greep op enig moment naar zijn broeksband. De politie nam vanwege de melding over een mogelijke vuurwapen geen risico en er werd een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens werd ook een politiehond ingezet om de man onder controle te krijgen. De verdachte is na behandeling door een arts ingesloten voor verder onderzoek.