De politie heeft na een tip schoten gelost bij een aanhouding en een doorgeladen vuurwapen in beslag genomen.

Een getuige had al twee dagen een auto langzaam zien rijden door het Glaskruid in Breukelen. De alerte buurtbewoner gaf dit door aan de politie waarna er een onderzoek werd ingesteld. Agenten gingen toen naar het Glaskruid om poolshoogte te nemen, waar zij de auto zagen staan. De agenten spraken de inzittenden van de auto aan en vroegen hen naar de reden van hun verblijf in de wijk. Op dat moment zag een van de agenten een pistool bij de personen in de auto.

De inzittende, twee mannen, sloegen op de vlucht en zijn de auto uit gerend. De agenten hebben direct de achtervolging ingezet. Om hen tot stoppen te manen, werden er twee waarschuwingsschoten gelost. Hierop kon een van de beide mannen worden gearresteerd. Het gaat om een 27-jarige man uit Albanië zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Het vuurwapen dat in de auto lag, werd in beslag genomen. Het bleek te gaan om een doorgeladen vuurwapen. De politie heeft nu een onderzoek ingesteld en probeert te achterhalen wat de mannen van plan waren. De gevluchte verdachte is nog steeds spoorloos.