ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Nieuwe anonieme advocaten voor Mocro Maffia kroongetuige na liquidatie Derk Wiersum

De advocaat van Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige legt de verdediging van cliënt neer.

Volgens De Telegraaf stopt de nog overgebleven advocaat per direct met het bijstaan van de kroongetuige. Twee anonieme advocaten nemen nu de verdediging over. De advocaat stond samen met zijn doodgeschoten collega Derk Wiersum (44) B. bij in zijn strafzaak maar heeft nu besloten hiermee te stoppen.

In grote strafzaken zoals de zaak rond het Marengo-proces is het gebruikelijk dat twee advocaten samenwerken voor één client. Wie de nieuwe advocaten zijn wordt in verband met de veiligheid momenteel niet bekendgemaakt.

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Volgens B. zou de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., de opdrachtgever zijn voor meerdere liquidaties.

In verband met de liquidatie zijn eerder verdachten aangehouden. Twee mannen zitten nog steeds vast op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Wiersum. Eén van de verdachten is de neef van de voortvluchtige Ridouan T. (Taghi). Beide mannen zitten nog in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De komende inleidende zittingen zullen plaatsvinden op 12 en 13 december.