Politie schiet op vluchtende bestuurder bij wilde achtervolging gestolen voertuig

De politie heeft een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden na een wilde achtervolging die begon in Nijkerk en via Harderwijk eindigde bij Strand Horst.

Agenten zagen afgelopen nacht een gestolen voertuig rijden op de A28 bij Nijkerk. De politie probeerde de bestuurder te laten stoppen, maar die gaf daar geen gehoor aan. Daarop werd de achtervolging ingezet.

De bestuurder weigerde te stoppen en reed met hoge snelheid door verschillende steden en dorpen in Gelderland. Hij negeerde stoptekens en haalde meerdere andere weggebruikers in. Ook reed hij door rood licht en over een vluchtstrook.

Tijdens de achtervolging liet de bestuurder een spoor van vernieling achter. Meerdere politiewagens raakten beschadigd. En ook toen de politie een schot loste, wilde de bestuurder van geen stoppen weten.

Bij Strand Horst ging de auto door een slagboom en kwam het voertuig uiteindelijk in een sloot terecht. De man stapte vervolgens uit en stak rennend de A28 over. Kort daarna werd hij ingerekend.

De man is aangehouden voor onder meer rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, poging tot doodslag op politieagenten en vernieling. Hij is in verzekering gesteld.