Politie start onderzoek na brandstichting en explosie bij cafetaria Big Mo in Utrecht

De politie in Utrecht zoekt getuigen van een brandstichting en explosie bij cafetaria Big Mo.

Op zondagavond 9 oktober kreeg de politie rond 23.30 uur melding dat er een brand was bij een pand aan de Seinedreef. De brandweer wist te voorkomen dat er heel veel schade ontstond. Uit onderzoek bleek dat er vermoedelijk sprake is geweest van brandstichting. Er had lichte vlamvorming plaatsgevonden aan de onderzijde van de voorzijde van de cafetaria. Uit onderzoek is gebleken dat een onbekende persoon, vermoedelijk een man, op het genoemde tijdstip vermoedelijk een brandbare vloeistof tegen de gevel van de cafetaria heeft gespoten en die vervolgens in brand heeft gestoken. De man is na zijn actie hard weggerend. De schade is beperkt gebleven tot lichte roetschade. Bij de brand is vermoedelijk een brand versnellende vloeistof gebruikt, denk daarbij aan benzine. Agenten roken op de locatie een scherpe benzinelucht.

Twee dagen later, woensdagnacht 12 oktober rond 00.30 uur, was het opnieuw raak bij het pand aan de Seinedreef. Er kwam melding binnen van een explosie. Ter plaatse bleek dat het wederom om een brand ging bij de snackbar en cafetaria Big Mo. Hieraan is vermoedelijk een explosie voorafgegaan. Een getuige meldde namelijk eerst een knal te hebben gehoord voor er brand uitbrak.

Uit onderzoek is vastgesteld dat de brand is veroorzaakt door een explosie waarbij het zeer aannemelijk is geweest dat die opzettelijk heeft plaatsgevonden. Er is niet van een technisch mankement gebleken. De politie doet onderzoek naar de aanslagen en zoekt mogelijke getuigen die meer weten of gehoord hebben.