Politie start onderzoek na poging tot inbraak op pand juwelierszaak

De politie heeft een onderzoek gestart naar een poging tot inbraak op een pand van een juwelier.

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli werd de politie gealarmeerd over een poging tot inbraak bij een juwelier aan de Kanaalstraat in Lisse. Vier verdachten hebben geprobeerd de ruiten te vernielen om toegang te krijgen tot de juwelierszaak. Op dit moment doet de politie verder onderzoek naar het incident.

Rond 04.00 uur ontving de politie de melding van de poging tot inbraak. Bij aankomst bij de juwelierszaak was duidelijk zichtbare schade aan het pand. Er werd direct een plaats delict ingesteld. Om meer informatie te vergaren, is er een buurtonderzoek uitgevoerd en is er uitgebreid sporenonderzoek verricht.

De politie roept getuigen op die mogelijk iets hebben gezien in de omgeving van de Kanaalstraat in Lisse, in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli. Alle informatie kan van waarde zijn voor het lopende onderzoek. Mochten getuigen relevante informatie hebben, worden ze vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.

De politie zet zich in om deze poging tot inbraak grondig te onderzoeken en de verantwoordelijken op te sporen. De samenwerking met de gemeenschap is van essentieel belang om dergelijke criminele activiteiten aan te pakken en de veiligheid te waarborgen.