Politie stuurt sms-bom inzake steekpartij Hoek van Holland

De politie heeft aan zo’n 2000 mensen een sms gestuurd in de hoop een specifieke getuige van de steekpartij van een taxichauffeur op 18 november in het centrum van Hoek van Holland te vinden.

Met de nummers waaraan de sms is gestuurd, is op 18 november 2012 rond 18:00 uur in Hoek van Holland of omgeving gebeld. De politie hoopt zo in contact te komen met een belangrijke getuige in het onderzoek naar de steekpartij op 18 november waarbij een taxichauffeur zwaargewond raakte.

Uit onderzoek is gebleken dat de ‘verdachte’ kort voor hij in de taxi stapte met een klant van de Hoekse Vishandel aan de Stationsweg heeft gesproken. De mannen spraken in een Oost-Europese taal.

De politie wil graag met deze klant in contact komen en hem als getuige spreken.Grotere kaart weergeven
Volgens de politie draait het onderzoek nog op volle toeren, maar nadert wel het einde van de mogelijkheden om de daders van dit gruwelijk misdrijf achter slot en grendel te krijgen. Daarom heeft de politie besloten om een ingrijpend opsporingsmiddel als een sms-bom in te zetten.

Met toestemming van het OM heeft de politie alle 06-nummers opgevraagd bij de telecomproviders die op 18 november in Hoek van Holland en omgeving hebben gebeld.

Op 11 december is er in het programma ‘Opsporing Verzocht’ al aandacht besteed aan deze zaak. Daar werden beelden getoond van het stel dat verantwoordelijk zou zijn voor dit misdrijf. Dat heeft echter niet geholpen want ze zijn beide nog spoorloos.

[youtube hdV54KEU_N0]