Politie treft 2 ton cash aan bij verdachte van plofkraak

Vorige week woensdag heeft de politie in Amersfoort een verdachte aangehouden voor een plofkraak gepleegd in mei van dit jaar. Bij huiszoeking werd ook nog een geldbedrag van meer dan 2 ton aangetroffen en in beslag genomen.

In de vroege uren van vrijdag 3 mei 2013 werd er een plofkraak gepleegd op een pinautomaat van de ABN AMRO aan de Kamp in Amersfoort. Getuigen maakten melding van mannen met bivakmutsen die na de kraak met hun buit in tassen op twee donkere scooters vertrokken. Toegesnelde agenten gingen ter plaatse en zetten de achtervolging in. Daarbij werden de achtervolgende agenten bedreigd met een vuurwapen en wisten de daders uiteindelijk te ontkomen.

Direct na de plofkraak startte de recherche een onderzoek. Dat onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding op woensdag 20 november. De verdachte is een 20-jarige man uit Amersfoort. Bij huiszoeking werd een hoeveelheid hennep en een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. In totaal gaat het om 200.000 euro. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl