Voormalig lid beruchte Juliëtbende blijkt een gulle gever

Voormalig lid van de beruchte Juliëtbende John Jansen blijkt een ware Robin Hood te zijn. Jansen heeft onlangs een gedeelte van de 2,5 miljoen euro die hij zou hebben gewonnen in de Staatsloterij geschonken aan de voedselbank. Met die bijdrage kan de instantie sinterklaascadeautjes kopen voor kinderen uit arme gezinnen in regio Breda.

John Jansen meldde zich onlangs bij Voedselbank Breda met het verhaal dat hij 2,5 miljoen euro in de Staatsloterij zou hebben gewonnen en een deel van het prijzengeld wilde gebruiken om arme kinderen te helpen.

Na enig overleg werd besloten dat bijna 500 kinderen een sinterklaascadeau mogen uitzoeken. Kinderen tot 12 jaar mogen tot 150 euro besteden en kinderen tussen 12 en 17 jaar mogen een laptop uitkiezen. En dit alles is mede mogelijk gemaakt door een beruchte ex-crimineel.

Het Openbaar Ministerie bekijkt de zaak in ieder geval met argusogen. Een woordvoerder van het OM Zeeland en West-Brabant heeft laten weten dat er zal worden uitgezocht of Jansen nog vorderingen open heeft staan. “De berichten zijn dat hij 2,5 miljoen heeft gewonnen, maar voor hetzelfde geld is het crimineel geld”, aldus het OM.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl