Politie zoekt familie die ernstig gehandicapte man in rolstoel op straat heeft gedumpt

De politie is op zoek naar een familie die een ernstig gehandicapte man in een rolstoel in de kou op straat heeft achtergelaten in Rijswijk.

Een voorbijganger waarschuwde in de nacht van dinsdag op woensdag de hulpdiensten toen hij de man in de rolstoel zag staan in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan. De aangetroffen man is met onderkoelingsverschijnselen direct vervoerd naar het ziekenhuis. Door zijn handicap kan de man niet communiceren. Hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. De politie schat in dat hij rond de 20 jaar oud is.

Bij het slachtoffer is een briefje gevonden waarin onder meer staat dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten. Het onderzoeksteam komt graag in contact met zijn familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken.

De politie onderzoekt door wie de man daar is neergezet en hoe hij in Rijswijk is beland. De man kan zich namelijk niet zelfstandig verplaatsen. Verder doet de politie onderzoek naar de identiteit van de aangetroffen man. Mogelijke getuigen of mensen die meer weten over de gehandicapte man worden opgeroepen om zich te melden.