Politie zoekt getuigen diefstal BMW 5-serie gebruikt bij aanslag met handgranaat in Rotterdam

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een gestolen BMW 5-serie die gebruikt is bij een aanslag met een handgranaat in Rotterdam.

Na de ontploffing van een handgranaat bij een woning aan de Kronenburg op 11 januari zijn de daders weggevlucht in een blauwe BMW 5 serie, model sedan. De auto werd korte tijd later uitgebrand teruggevonden in Barendrecht. Door de ontploffing raakten meerdere auto’s en huizen beschadigd maar er vielen geen gewonden.

Uit onderzoek is gebleken dat de gebruikte BMW in de nacht van 4 op 5 januari in Capelle aan den IJssel is gestolen. De eigenaar parkeerde zijn auto op 4 januari 15.00 uur bij zijn woning op het Alouette Erf, dichtbij het Sofie Blank Erf. De volgende dag om 08.30 uur kwam de eigenaar erachter dat zijn auto verdwenen was.

De politie komt graag in contact met mensen die hebben gezien dat de BMW daar op maandag 4 januari of in de nacht van 4 op 5 januari werd gestolen. Uit onderzoek is gebleken dat de auto rond 02.15 uur vanuit Capelle naar Rotterdam reed en ergens in Rotterdam langere tijd heeft gestaan. Het onderzoek naar de aanslag met de handgranaat is in volle gang. Er zijn geen verdachten aangehouden.