Politie zoekt getuigen steek- en vechtpartijen op kermis tijdens Koningsnacht

De politie onderzoekt steek- en vechtpartijen op de kermis van Zaandam en zoekt mogelijke getuigen.

Afgelopen nacht was het allesbehalve feestelijk op de kermis in het Burgemeester in ’t Veldpark in Zaandam. De Koningsnacht veranderde in een nachtmerrie toen de politie rond 22.00 uur melding kreeg van een steekincident. Het was het begin van een avond vol geweld, waarbij verschillende personen met elkaar vochten en mishandeld werden.

Op meerdere locaties rondom de kermis braken vechtpartijen uit en minstens één persoon gebruikte daarbij een steekwapen. Een man en een vrouw raakten gewond en moesten behandeld worden in het ziekenhuis. De politie was snel ter plaatse en wist een 36-jarige man uit Amsterdam aan te houden.

Later meldde een tweede verdachte zich bij het politiebureau. Het betrof een 41-jarige man uit Zaandam, die eveneens is aangehouden. Beide verdachten zitten momenteel vast en worden verhoord over hun betrokkenheid bij het geweld.

De politie is nog op zoek naar getuigen van de vechtpartijen. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor het geweld. De kermis werd na de incidenten tijdelijk stilgelegd, maar kon later weer doorgaan. De organisatie van de kermis en de gemeente Zaandam hebben laten weten geschrokken te zijn van de gebeurtenissen en zullen bekijken of er extra maatregelen nodig zijn om dergelijk geweld in de toekomst te voorkomen.