© crime-nieuws.nl

Gewonde bij schietpartij op Koningsdag in Amsterdam, politie zoekt getuigen

In Amsterdam is een gewonde gevallen bij een schietpartij op Koningsdag.

In de vroege ochtend van Koningsdag heeft er een schietincident plaatsgevonden aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. De Amsterdamse recherche heeft een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

De politie was al aanwezig op de locatie voordat het schietincident plaatsvond, nadat ambulancepersoneel om assistentie had gevraagd voor een persoon die medische hulp nodig had. Op dat moment ontstond er een grote vechtpartij waarbij vier politieagenten lichte verwondingen opliepen en één persoon werd gearresteerd.

Kort daarna kwam de melding binnen dat er op straat was geschoten en er werd direct een uitgebreid onderzoek ingesteld. Er werd een huls gevonden, maar in eerste instantie was er geen gewonde te vinden. Later bleek dat een 21-jarige Amsterdammer al op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis was vertrokken.

De aanleiding voor het schietincident en de eerdere vechtpartij is nog niet duidelijk en wordt onderzocht door de rechercheurs. Het is daarom belangrijk dat getuigen zich melden om meer informatie te geven over wat er precies is gebeurd. De politie doet een oproep aan iedereen die iets gezien heeft of meer informatie heeft om contact op te nemen met de autoriteiten.