© US Army via Wikimedia Commons

Politie zoekt getuigen van beschieting pand advocaten Marengo-liquidatieproces in Utrecht

De politie is op zoek naar getuigen van de beschieting van een pand van advocaten in het Marengo-liquidatieproces.

De politie doet onderzoek naar een schietincident aan de Maliebaan in Utrecht. Naar aanleiding van een melding stelde de politie maandagmiddag een onderzoek in. Daaruit bleek dat er kogelgaten in de gevel van het pand aan de Maliebaan zaten. De politie vraagt mensen die afgelopen dagen iets opvallends hebben gezien in de omgeving van het pand zich te melden.

Het onderzoek is in volle gang. Over de inhoud van het onderzoek kan de politie op dit moment nog geen verdere toelichting geven. De recherche heeft wel een belangrijk verzoek. Zo wil de recherche graag mensen spreken die vóór maandagmiddag 13.15 uur iets opvallends hebben gezien aan de Utrechtse Maliebaan. Dat kan maandagochtend zijn geweest, maar ook eerder.

Het pand blijkt van advocaten te zijn die fungeren in grote strafzaken. Eén van die zaken is het grote Marengo-liquidatieproces rond Ridouan Taghi en mogelijke Mocro Maffia liquidaties. Of de beschieting daarmee te maken heeft of met andere zaken wordt onderzocht. Over de toedracht is momenteel nog weinig bekend.