© crime-nieuws.nl

Politie zoekt in bossen naar vermiste Ercan Özturk (29) uit Apeldoorn

De politie is in het onderzoek naar de vermiste Ercan Özturk uit Apeldoorn in bossen op zoek.

Naar aanleiding van nieuwe informatie gaat de politie samen met het Landelijk Team Opsporen Bergen en Identificeren (LTOBI) woensdag 2 november zoeken naar het lichaam van de vermiste 29-jarige man in een bosperceel bij Schalkhaar/Diepenveen. Dit onderzoek kan meerdere dagen duren.

Ercan Özturk is zondag 28 maart 2021 in de loop van de middag uit zijn woning in Apeldoorn vertrokken en is daar niet teruggekeerd. De politie is een onderzoek gestart, dit heeft helaas nog niet geleid tot de verblijfplaats of het aantreffen van de man. Een woning in Deventer is enkele dagen na de verdwijning nauwkeurig onderzocht.

Eerder werd in december vorig jaar al gezocht in meerdere bospercelen in en rondom Schalkhaar. Dit heeft toen niks opgeleverd. Later trof de politie nog een onbekende kuil aan in het bosperceel; ook dit heeft niets opgeleverd. De politie gaat door met het onderzoek naar de vermiste man. 

Het onderzoeksteam zegt nog steeds rekening te houden met meerdere scenario’s open, maar gezien de tijd die is verstreken, is de kans groot dat de vermiste Özturk niet meer in leven is en dat er sprake is van een levensdelict. Getuigen die meer weten worden opgeroepen om zich (anoniem) te melden.