Politie zoekt in water Amsterdam naar vuurwapen gebruikt bij liquidatie ‘bekende afperser’ Itzhak Meiri

De politie in het onderzoek naar de liquidatie van Itzhak Meiri in het water gezocht in Amsterdam.

Op basis van gegevens uit het onderzoek heeft de recherche besloten om de sloot aan de Kelbergen in Zuidoost te doorzoeken. Het vermoeden is dat de dader(s) het vuurwapen dat gebruikt is bij de liquidatie, in het water of in de directe omgeving is weggegooid. Het LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) van de Landelijke Eenheid zal de onderwaterzoeking uitvoeren. Dit team is gespecialiseerd in het zoeken van personen en voorwerpen onder water.

Uit onderzoek is eveneens gebleken dat (een van) de dader(s) mogelijk voor het fatale schietincident op de Texelstraat langs de achterkant van een supermarkt is gelopen. Op datzelfde tijdstip, tussen 10:30 en 11.00 uur, reed ook een zwarte Volkswagen Golf door de wijk. In deze auto werd later de 21-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden. De politie zoekt getuigen die meer weten of gezien hebben rondom de Volkswagen Golf.

Het slachtoffer werd op 22 december 2021 rond 10.50 uur op de Wieringerstraat in Amstelveen onder vuur genomen. Er zouden zeker zeven of acht schoten zijn gelost. Meiri raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis overleden. De politie heeft de plaats delict afgezet en een groot onderzoek ingesteld naar de liquidatie.

Een dag na de moord hield de politie twee verdachten aan op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om Amsterdammers van 21 en 22 jaar oud. De 22-jarige werd na verhoor heengezonden maar blijft wel verdachte. Een derde verdachte werd later aangehouden door de politie. Het gaat om een 16-jarige Amsterdammer die verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie. Hij zit in alle beperkingen vast en mag alleen contact hebben met een advocaat. Het onderzoek naar de liquidatie van de bekende afperser is in volle gang.