Politie zoekt specifieke getuigen in onderzoek dodelijke schietpartij op drukke strand Amsterdam

De politie is op zoek naar specifieke getuigen in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op een drukke strand in Amsterdam.

Op maandag 10 augustus 2020 heeft de sectie op het lichaam van de overleden Bas van Wijk plaatsgevonden. Hierbij is vastgesteld dat Bas ten gevolge van het vuurwapengeweld om het leven is gekomen. Zijn lichaam is vrijgegeven en overgedragen aan zijn familie, meldt de politie. De schietpartij zou mogelijk te maken hebben met het aanspreken van een dief die het gemunt zou hebben op een Rolex.

Maandagochtend en -avond heeft op de plaats delict aan het Anton Schleperspad bij de Oeverlanden aan het Nieuwe Meer een nader sporenonderzoek plaatsgevonden. Hierbij werd het Team Landelijke Onderwaterzoekingen, meerdere speurhonden en forensisch specialisten ingezet. Ook op de vermoedelijke vluchtroute (zie hieronder) en in het water is gezocht naar het gebruikte vuurwapen en andere sporen.

De politie is nu vooral dringend op zoek naar mensen die zich na de schietpartij op de hieronder afgebeelde locatie bevonden: het laatste stukje van de vermoedelijke vluchtroute tussen Paviljoen Aquarius en het fiets- voetgangersbruggetje bij de Oude Haagse Weg. Bij dat specifieke bruggetje zou kort na de schietpartij een aantal jongeren hebben gestaan waar zich een scooterrijder bijvoegde. De recherche komt graag spoedig in contact met deze personen.

Beschikt u over foto’s of videobeelden die 8 augustus in de middag gemaakt zijn op de bewuste locatie in het park Oeverlanden, deel die dan met het Team Grootschalige Opsporing. Deze kunnen essentieel voor het onderzoek zijn