Politieagent bij aanhouding mishandeld in Amsterdam

In Amsterdam is afgelopen nacht een agent mishandeld bij een aanhouding.

Agenten zagen rond middernacht een auto slingerend over de A10 rijden. Ze besluiten de bestuurder van het voertuig te controleren op een parkeerplaats op de Jan Tooropstraat. Nadat de bestuurder van het voertuig, die geen identiteitsbewijs bij zich had, meewerkte aan een blaastest, escaleerde de situatie.

De bestuurder, een 50-jarige man uit Leidschendam, en een tweede mannelijke inzittende uit de auto gedroegen zich recalcitrant richten de aanwezige agenten, meldt een woordvoerder. De agenten werden uitgescholden en op een gegeven moment deelde één van de mannen een vuistslag uit aan een politieagent. Hierop moesten agenten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen.

Omdat ook de tweede inzittende een dreigende houding aannam, riepen de agenten hulp van hun collega’s in. Toegesnelde agenten hielden de man vervolgens, onder hevig verzet, aan. Het gaat om een 36-jarige man uit Almere. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling.