ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Nieuwe liquidatie toegevoegd aan Marengo-proces rond Mocro Maffia kopstuk Ridouan T.

Justitie heeft een nieuwe liquidatie toegevoegd aan het dossier in het Marengo-proces rond Mocro Maffia kopstuk Ridouan T. en een reeks liquidaties.

Tijdens de inleidende zitting werd vandaag bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) de liquidatie van Abderrahim Belhadj heeft toegevoegd aan het proces. Meerdere verdachten zullen hiervoor worden vervolgd. Om welke verdachten het gaat, is niet bekendgemaakt. Bij de volgende zitting in augustus zal meer duidelijkheid worden gegeven omtrent de nieuwe verdenkingen.

De 29-jarige Abderrahim ‘Appie’ Belhadj werd op 9 mei 2016 geliquideerd bij flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer zou al enige tijd op een dodenlijst hebben gestaan in verband met een mislukte drugsdeal. In verband met de liquidatie is rapper Jason L. alias Djaga Djaga veroordeeld tot 18 jaar cel. Hij zou volgens de rechters het slachtoffer hebben gelokt naar de flat waar hij vervolgens werd doodgeschoten.

Kroongetuige Nabil B. heeft eerder al verklaringen afgelegd over de moord op Belhadj. Volgens de officier van justitie zijn er recent ontsleutelde PGP-berichten ontdekt die voldoende bewijs leveren om de tenlastelegging tegen een aantal verdachten in het Marengo-proces uit te breiden.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Daar zit hij nog steeds vast in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan Nederland. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.