De 44-jarige agent Derek Chauvin verdacht van de moord op George Floyd. © Mugshot

Politieagent die met knie in nek George Floyd om het leven bracht voor de rechter

De politieagent die minutenlang met zijn knie op de nek van George Floyd zat, verschijnt vandaag voor de rechter.

De 44-jarige Derek Chauvin wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 46-jarige George Floyd. De voormalige politieagent werd aangehouden na hevige protesten en oproepen vanuit de bevolking. Zijn collega’s, die ook betrokken waren bij de dodelijke arrestatie, zijn later ook aangehouden en vastgezet.

George Floyd overleed op 25 mei nadat politieagent Derek Chauvin minutenlang met zijn knie op de nek van Floyd zat. Het slachtoffer gaf meerdere keren aan niet te kunnen ademen. Chauvin weigerde zijn knie weg te halen en bleef op het slachtoffer zitten die na enkele minuten niet meer bewoog en is overleden.

Na het verschijnen van de beelden is er veel ophef ontstaan rondom de zoveelste dood van een zwarte man door de politie. Er ontstonden protesten in de Verenigde Staten en in het buitenland. De betrokken agenten worden verdacht van tweedegraads en derdegraads moord. Of ze ook daadwerkelijk een passende straf gaan krijgen valt nog te bezien aangezien in de VS agenten nooit worden veroordeeld voor het doden van een onschuldige zwarte man.

De 44-jarige agent Derek Chauvin verdacht van de moord op George Floyd. © Mugshot