Machete

Tieners aangehouden na bedreiging met machete uit broekspijp in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft aanhoudingen verricht na een bedreiging met een machete.

Een bewoner van een flat aan de Ogierssingel sprak zondagmiddag een groepje van rond de tien jongeren aan die op de galerij stonden. De man verzocht hen weg te gaan. Een deel van de jongeren gaf hier gehoor aan maar een aantal bleef, ondanks herhaaldelijk verzoek, staan. Toen de man eiste dat de jongeren weg zouden gaan werd er plotseling een machete uit een broekspijp getrokken. De bewoner werd daarmee bedreigd.

Toen de jongeren zagen dat een buurman alles filmde zijn ze op de vlucht geslagen. De bedreigde man belde de politie die vervolgens een onderzoek heeft ingesteld. Twee agenten in de wijk hoorden de melding en zagen tegelijk twee jongens hun kant oprennen en hebben de twee staande gehouden. De politie bekeek de beelden en herkende de jongens in het filmpje.

De jongeren van 13 en 15 jaar werden aangehouden. Hierbij raakte een van de agenten licht gewond. Een derde jongen, degene die op het filmpje het mes vast heeft, werd door de agenten op de beelden herkend en is later thuis aangehouden. Het gaat om een 14-jarige Rotterdammer. De machete werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.