Politieagent gewond bij geweld voor uitgaansgelegenheid Den Haag

In Den Haag is een politieagent gewond geraakt bij geweld voor een uitgaansgelegenheid.

In de vroege ochtenduren van zondag 13 augustus raakte een politieagent gewond tijdens een aanhouding die uitliep op onrust in het uitgaanscentrum van Den Haag. Bij de arrestatie van twee verdachten werden omstanders betrokken en bemoeilijkten de situatie. De politie doet een beroep op getuigen om te helpen bij het ophelderen van dit incident.

Rond 05.15 uur ontvingen de politieagenten een melding over een schermutseling voor een uitgaansgelegenheid aan de Papestraat in Den Haag. Terwijl ze op weg waren naar de gemelde locatie, greep een man plotseling de politiefiets van een van de agenten vast. Een tweede man hield de agent vast. Als reactie hierop besloot de agent beide mannen aan te houden wegens belemmering. Een van de verdachten greep de agent met aanzienlijke kracht bij zijn fietshelm, waardoor de agent ademhalingsproblemen kreeg en verwondingen aan zijn nek opliep.

Een groep omstanders raakte betrokken bij de aanhoudingen en begon de agent te belagen. Deze situatie werd al snel bedreigend, waarop de agent collega’s om assistentie vroeg. Om de veiligheid te waarborgen, zagen de aangekomen agenten zich genoodzaakt om hun wapenstok en pepperspray te gebruiken. De verdachte die de agent had aangevallen, bleef zich tijdens zijn aanhouding verzetten.

Beide verdachten werden vastgehouden voor ondervraging. De agent die werd mishandeld door de 34-jarige verdachte heeft aangifte tegen hem gedaan. Deze 34-jarige verdachte, afkomstig uit Den Haag, zal op maandag 14 augustus worden voorgeleid aan een rechter-commissaris. De andere verdachte, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd na verhoor vrijgelaten.