Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Profvoetballer AS Monaco samen met broer verdacht van verkrachting en aanranding

Een profvoetballer van AS Monaco wordt samen met zijn broer verdacht van verkrachting en aanranding.

De 32-jarige voetballer Wissam Ben Yedder, die uitkomt voor AS Monaco, is vrijdag door openbaar aanklagers in Nice beschuldigd van ernstige delicten, waaronder “verkrachting, poging tot verkrachting en aanranding”. Hij is onder gerechtelijk toezicht geplaatst en heeft als borgtocht 900.000 euro moeten betalen. Ook zijn jongere broer is aangeklaagd voor dezelfde beschuldigingen.

Volgens een bron dicht bij de zaak zijn de vermeende slachtoffers twee jongvolwassen vrouwen met de Franse nationaliteit, die niet uit de regio Nice afkomstig zijn.

De beschuldigde handelingen zouden hebben plaatsgevonden op 10 juli tijdens een avond uit in de gemeente Beausoleil, gelegen in het departement Alpes-Maritimes, dat grenst aan Monaco. De Ben Yedder-broers worden ervan beschuldigd de vrouwen “seksuele handelingen te hebben opgedrongen”, aldus de publieke radiozender France Info.

De beschuldigingen zijn ernstig van aard en kunnen grote consequenties hebben voor zowel Wissam Ben Yedder als zijn jongere broer. Het gerechtelijk toezicht en de borgtocht weerspiegelen de ernst van de situatie. Het is aan het juridische systeem om de zaak verder te onderzoeken en gerechtigheid te laten geschieden.