© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Politieagent in Texas aangeklaagd voor moord na doodschieten zwarte man

In de Amerikaanse staat Texas wordt een witte politieagent beschuldigd van moord na de gewelddadige dood van een zwarte man.

De 22-jarige agent Shaun Lucas kreeg afgelopen zaterdag een melding van een mogelijke vechtpartij bij een winkel in de plaats Wolfe City. Toen de agent arriveerde wilde hij de 31-jarige Jonathan Price aanhouden, omdat die erbij betrokken zou zijn geweest.

De verdachte ontkende zijn betrokkenheid en nam een ‘niet-gewelddadige houding’ aan maar weigerde mee te werken. Price probeerde op een gegeven moment weg te lopen waarop de agent zijn taser pakte en de verdachte probeerde te stoppen. Toen dat geen effect had pakte de agent een vuurwapen en opende het vuur.

Het slachtoffer werd meerdere keren geraakt en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is Price bezweken aan zijn verwondingen. De agent is nu aangehouden en wordt beschuldigd van moord. De familie van de doodgeschoten man zegt dat Price een vrouw te hulp schoot en niet betrokken was bij de vechtpartij. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.