Rapper Boef wil vrijspraak voor extreme snelheidsovertreding

Rapper Boef stond dinsdag voor het gerechtshof in Den Bosch in verband met snelheidsovertredingen.

Sofiane Boussaadia, zoals de rapper officieel heet, werd in 2016 betrapt op een snelheidsovertreding. Na onderzoek bleek dat Boef in totaal zes of zeven keer te hard heeft gereden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de rapper kreeg een boete opgelegd van 6500 euro. De snelheidsovertredingen stonden op beeld en de filmpjes verschenen op YouTube en andere websites.

Boef reed 181 kilometer per uur in een gebied met een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Daarnaast reed hij harder dan 289 kilometer per uur op de A67, 248 kilometer per uur op de A2 en 293 kilometer per uur op de A58. Ook in augustus van dat jaar beging hij een aantal overtredingen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren de overtredingen ‘excessief’ en horen dit soort snelheden ‘thuis op een circuit’. Een snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom van Tilburg ontkent de rapper. ‘Op de snelweg heb ik zeker weten te hard gereden. Maar er zaten meer mensen in de auto. Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg.’

Na de rijontzegging van 18 maanden is Boef in hoger beroep gegaan. Op dinsdag stond hij voor het gerechtshof en deed zijn verhaal. ‘Als jonge jongen dacht ik niet na over de consequenties’, aldus Boef. ‘Het was gewoon een beetje stoer doen.’ Op 20 oktober doet het gerechtshof uitspraak.