Politieagent in Uden gehoekt door groepje mannen die vriend wil bevrijden

Een politieagent in Uden is afgelopen nacht belaagd door een groep mannen en is gehoekt tegen zijn hoofd. De daders zijn op de vlucht geslagen nadat ze hun vriend los hadden gekregen uit handen van de agent.

Op weg naar een melding reed de mishandelde agent over de Kerkstraat. Op dat moment liepen drie mannen met hun fiets in de hand over straat. Een vierde man reed daar op een snorfiets. Gezien de onveilige situatie vroeg de agent het groepje om op de stoep te gaan lopen. In plaats daarvan schopte één van de mannen hard tegen de politieauto aan.

De agent stapte daarop uit en probeerde de schoppende man aan te houden. De rest van het groepje besloot zich ermee te bemoeien waarop er wat duw- en trekwerk ontstond. De situatie ontaarde in een vechtpartij waarbij de agent van achteren een vuist in zijn gezicht kreeg.

De mannen trokken de agent omlaag en sloegen op de vlucht. De politie heeft nog in de omgeving gezocht maar niemand meer aangetroffen. De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar de daders van de mishandeling.