Crimineel die moordaanslag met kalasjnikovs overleefde gepakt voor diefstal Porsche

De Amsterdammer die in 2015 een liquidatiepoging met kalasjnikovs overleefde zit vast op verdenking van diefstal van een Porsche. Zijn medeverdachte is ook een bekende, namelijk een man die werd opgepakt voor het beschieten van de woning van de geliquideerde Martin Kok van Vlinderscrime.

Dat meldt Het Parool. Het gaat om de 46-jarige Peter ‘Pjotr’ R. die in 2015 onder vuur werd genomen met kalasjnikovs in Diemen. Het slachtoffer werd meerdere keren geraakt maar heeft de moordaanslag overleefd. Inmiddels zijn er ook al hoge straffen opgelegd aan de mannen die worden gezien als de uitvoerders van de mislukte liquidatie op ‘Pjotr’.

Recent is R. aangehouden vanwege een verdenking van autodiefstal. Samen met de 27-jarige Younes A., die veroordeeld is voor het beschieten van de woning van Martin Kok, zou R. hebben geprobeerd om een Porsche te stelen in Zaandam. Dat is in ieder geval de verdenking. De twee zouden nog hebben geprobeerd om te vluchten maar zijn aangehouden en vastgezet.

In november 2015 werd Peter ‘Pjotr’ R. onder vuur genomen met machinegeweren terwijl hij in zijn auto in Diemen reed. R. sloeg op de vlucht en reed het water in. Daar hield hij zich schuil terwijl de daders nog een keer het vuur openden. De schutters konden snel na de poging tot liquidatie worden aangehouden. De mannen hebben inmiddels lange celstraffen opgelegd gekregen.