Politieagent krijgt klappen op straat na aanhouding verdachte zwaaiend met groot Rambo mes

Een politieagent heeft afgelopen nacht klappen gekregen bij de aanhouding van een verdachte die zwaaide met een Rambo mes.

Agenten stelden rond 2.30 uur een onderzoek in na een melding van een vechtpartij in het centrum van Castricum. Er ontstond bij het uitgaan van de horeca een vechtpartij tussen een groep verdachten. Een 17-jarige jongen uit Heemskerk stond met een groot Rambo mes te zwaaien en werd snel naar de grond gewerkt door de politie. Het mes kon worden afgepakt en in beslag worden genomen.

Toen de politie bezig was de jongen met het mes aan te houden, kwam vanuit het publiek een man op de politie aflopen die vermoedelijk probeerde de aangehouden man te ontzetten. De opdringerige omstander werd weggeduwd. Hij kwam echter weer terug en er ontstond een worsteling waarbij agent en omstander op de grond terecht kwamen. Op dat moment kwam er een vrouw bij die de politieagent beetpakte en meerdere keren hard in zijn gezicht sloeg.

De vrouw, 27 jaar afkomstig uit Castricum, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat zij onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachten zitten vast en de politie heeft verder onderzoek ingesteld.