Zes aanhoudingen na steekpartij vanwege ruzie om sigaret op station

De politie heeft zes aanhoudingen verricht na een steekpartij op een station in Bloemendaal. Er zou ruzie zijn ontstaan vanwege een sigaret.

Bij de meldkamer kwam rond 00.35 uur melding binnen van een vechtpartij tussen twee groepen op station Zuider Stationweg. Volgens de melder zou er ook zijn gestoken. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en zijn met spoed ter plaatse gegaan. Op het station zag de politie een groepje van zes personen net weglopen en heeft de verdachten aangehouden. Het gaat om jongens van 17 (2x) en 18 jaar oud uit Amsterdam, jongens van 14 en 16 jaar oud uit Haarlem en een 18-jarig meisje uit Amsterdam.

Ter plaatse trof de politie ook een 21-jarige man aan. Hij had verwondingen aan zijn hoofd. Ook bleek een 20-jarige man gewond te zijn. Hij had een steekwond aan een been. Beide slachtoffers moesten voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Uit een eerste onderzoek komt naar voren dat de groep verdachten en de slachtoffers elkaar op het station zijn tegen gekomen. Een van de verdachten vroeg aan het groepje (waaronder de slachtoffers) om een sigaret. Toen deze weigerden ontstond er vrijwel direct een vechtpartij.

De politie stelt een onderzoek in naar het gebeuren en naar de individuele rollen van de zes verdachten. De verdachten zitten vast op het politiebureau en worden verhoord.