© Politie

Politieagent overreden en tientallen meters meegesleurd in Rotterdam

Een politieagent in Rotterdam is zaterdagavond gewond geraakt toen hij de bestuurder van een gestolen auto probeerde aan te houden. De agent werd overreden en tientallen meters meegesleurd.

Politieagenten zagen bij een stoplicht een auto die gesignaleerd stond als gestolen. Ze zetten hun politieauto voor het voertuig en een agent stapt uit om de bestuurder aan te spreken. Vervolgens reed de man enkele meters achteruit en probeerde er vandoor te gaan. Op een gegeven moment probeert de politieagent de deur van het slot te halen en wordt meegesleurd. Daarbij kwamen zijn voeten onder een voorwiel terecht.

De bestuurder was nog niet klaar want hij reed daarna hard vooruit waardoor de agent opnieuw werd meegesleurd. Enkele tientallen meters verderop wist hij zich los te rukken. De man liep hierbij schaafwonden, blauwe plekken en mogelijk gescheurde armspieren op. De vluchtende bestuurder kwam niet ver want honderden meters verderop probeerde hij te voet te vluchten. Een voorbijganger zag dit en hield de verdachte vast en droeg over hem aan de politie. De bestuurder wordt nu naast heling van de gestolen voertuig ook verdacht van poging tot doodslag op een politieagent.