‘Liquidatie Latumahina in parkeergarage was geen foutje’

De liquidatie van de 31-jarige Djordy Latumahina blijkt mogelijk toch geen vergissing te zijn geweest. Eerder meldde korpschef Aalbersberg dat er ernstig rekening wordt gehouden met een persoonsverwisseling. Dit blijkt nu mogelijk anders te zitten.

Volgens een bron in het criminele milieu zou Djordy Latumahina verwikkeld zijn in een conflict waarbij eerder al twee personen werden geliquideerd. Dat meldt Crimesite. Het zou gaan om de liquidatie van Elco Gjaltema en Vincent Jalink. Na de liquidatie van Gjaltema werd in eerste instantie ook gesproken van een mogelijke persoonsverwisseling, maar dat bleek achteraf toch anders in elkaar te zitten.

Ook de politie is niet meer zo overtuigd van een vergismoord op Latumahina. Politiewoordvoerder Rob van der Veen meldt in De Telegraaf dat een persoonsverwisseling niet langer het meest ‘voorname scenario’ is. Eerder dacht de politie daar anders over maar kennelijk blijkt uit het onderzoek dat het toch allemaal wellicht anders in elkaar zit.

Djordy Latumahina werd begin deze maand doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam Nieuw-West. Het slachtoffer zat samen met zijn vriendin en dochtertje in de auto toen hij onder vuur werd genomen. Zijn vriendin raakte ook gewond maar heeft de schietpartij overleefd. Het kleine meisje bleef ongedeerd.