In Rotterdam zijn afgelopen nacht agenten bespuugd, geslagen en gebeten bij een melding inzake geluidsoverlast.

Agenten stelden rond 1.45 uur onderzoek in na meerdere meldingen van veel lawaai en geruzie vanuit een woning aan de Koeweide. De politie is ter plaatse gegaan en raakte in gesprek met de bewoners. Ze wilden het laten bij een waarschuwing, als het verder rustig zou blijven. De bewoners stelden zich echter opstandig op, en het stemvolume ging niet omlaag. Vervolgens weigerde de man zich te legitimeren, wat tot gevolg had dat de agenten hem wilden aanhouden waarop de man vol in verzet is gegaan.

Er ontstond een worsteling en een van de verdachten probeerde een agent van de portiektrap te duwen. Ondertussen werden er ook rake klappen uitgedeeld en werd een agent hard gebeten en tegen zijn mond geschopt. Een tweede agent werd ook gebeten, geschopt en geslagen. De agenten zijn naast alle geweld ook nog bespuugd en kregen voortdurend ziektes en bedreigingen richting henzelf en hun familieleden om de oren. Uiteindelijk kon de 31-jarige Rotterdam onder controle worden gebracht.

De agenten krijgen antibiotica en ondergaan bloedonderzoeken of de beten en het spugen nog gevolgen op de lange termijn hebben. Zij zullen nog een poos in onzekerheid zitten tot die uitslag volgt. Zij zijn opgevangen door hun team. De 31-jarige Rotterdammer zit nog vast. Een 54-jarige man en 29-jarige vrouw zijn heengezonden, zij moeten zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.